Aiki Coaching

Het verborgen talent van mensen, teams en organisaties vrijmaken is één van mijn grootste passies.  Dit kan niet zonder balans, vertrouwen en verbinding. Ik heb uit eigen ervaring, met vallen en opstaan, mogen ontdekken dat de principes uit de Japanse krijgskunst aikido hierbij een geweldig hulpmiddel zijn. Ik heb daarom de Aiki-Methode ontwikkeld waarbij de principes uit de krijgskunst aikido kunnen worden ervaren, zonder daarbij de krijgskunst zelf te hoeven beoefenen. Hierdoor kan iedereen op een effectieve manier kalmte en overzicht behouden bij stress, met aanzienlijk minder inspanning presteren en een enorme vitale en productieve omgeving creëren. 

Johan Lodder
 Aiki Coaching

Johan Lodder Aiki

De naam Aiki Coaching komt voort uit karakters 合 (AI) en 氣 (KI)  van de Japanse krijgskunst Aikido. Ai staat voor eenheid/harmonie en samenbrengen. Ki staat voor levensenergie en ademkracht. Aiki betekent ook het samenbrengen van energie of levenskracht. Het is ook een  道 (DO) of levensweg om evenwichtig en harmonie te leven en te werken.

Ai

Centraal staat het idee dat je in harmonie bent met de ander, in plaats van in conflict. Bij een conflict wordt de beweging en energie van een eventuele aanval (verbaal of fysiek) van richting veranderd zonder de noodzaak van een botsing, gevecht of het gebruik van kracht.

Ki

Ki staat voor levensenergie of universele energie. Ki geeft leven en vitaliteit aan alle dingen. Het begrijpen van de Ki-principes en het ontwikkelen van de mogelijkheid om je persoonlijke Ki te sturen en te gebruiken zijn een integraal onderdeel van het gedachtegoed van Aiki Coaching.

Do

Do staat voor weg of methode. Het is de manier waarop je iets doet. Aikido is de weg van de harmonische levensenergie. Aikido wordt ook wel de kunst van de vrede genoemd en heeft als missie mensen te verbinden en zo het algeheel welzijn in de wereld te bevorderen.

 

Denk je eraan een open inschrijving aikido workshop bij te wonen of een in-compamy training in te zetten? Of wil meer weten over de mogelijkheden van het inzetten van de Aikido principes in een  trainingsprogramma? Wij helpen je graag op weg om een onvergetelijke aikido business workshop of bedrijfstraining te organiseren. Of je speelt met het idee om Aikido in te zetten als originele Energizer of Keynote op jullie volgende evenement. Ben je een professional en het gevoel dat je niet het optimale uit je leven, je team of je bedrijf haalt? Vraag dan meer info0rmatie aan.

Call Now Button